Hideg sült paprikás paradicsomleves

Mariann , 2018. július 30.
Végre itt a kánikula, ilyenkor nem szeretünk túl nehéz és forró ételeket enni, úgyhogy jöhetnek a legjobb hideg levesek. Ilyen például a paradicsomleves is, amit egy kis sült paprikával fogunk feldobni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db kápia paprika
 1 fej vöröshagyma
 1 szál zellerszár
 2 gerezd fokhagyma
 1 konzerv hámozott paradicsom
 400 ml passzírozott paradicsom
 500 ml zöldségalaplé
 olívaolaj
 só, bors
 friss oregano
 bazsalikom
 babérlevél

Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg, majd tegyük egy tepsire és előmelegített sütőben, 200 fokon 1 óra alatt megsütjük. Érdemes grillfokozaton megsütni. Sütés közben forgassuk a paprikákat, hogy mindenhol szépen megsüljenek. Ha elkészültek, akkor tegyük melegen egy tálba, folpackkal lefedjük, így majd könnyedén eltávolíthatjuk a paprika héját.

Közben a hagymát vágjuk apróra és kezdjük el üvegesre pirítani kevés olajon. Mellé dobjuk az összevágott zellerszálat is. Ezután mehet bele a zúzott fokhagyma, a paradicsomok, az alaplé és végül a megtisztított sült paprika is. Fűszerezzünk és főzzük 15 percig az egészet. Végül botmixerrel pürésítjük a levest. Hagyjuk kihűlni a levest és mozzarellával fogyasszuk.
 
2 hozzászólás

Mirjam • Messiás #2 • 2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Végülis a paradicsom meg a paprika jól kijönnek.

becky • Messiás #1 • 2 hónapja, 3 hete

A klasszikus paradicsomleves a legjobb.