12 °C
enyhe eső
2024. április 20., szombat
Tivadar

Hideg joghurt leves

2014. április 07.
2.3031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy különleges hideg levest mutatunk ma nektek. Ezt a levest főleg nyáron érdemes elkészíteni, ugyanis a nagy melegben nagyon jól fog jönni egy hűsítő, krémes leves. A joghurtból készült finomság könnyen elkészíthető és hamar kész van.


Hozzávalók:
5 dkg rizs
3 dl natúr joghurt
fél tojássárgája
2-3 kiskanál liszt
1 evőkanál menta
1 teáskanál citromlé
1.5 l víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A vizet és a rizst feltesszük egy lábosban főni. Közben összekeverjük a joghurtot a tojássárgájával, a liszttel, a citromlével és a sóval. Ha már felforrt a víz, akkor levesszük a tűzről és elkezdjük óvatosan hozzáadni a joghurtos keveréket.

Hogy ne csomósodjon össze a leves, először merjünk egy keveset a joghurthoz, hogy felvegye a hőmérsékletet, majd szépen adagoljuk a vízhez. Egy kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, nehogy csomók jelentkezzenek a levesben. Az apróra vágott mentát hozzáadjuk a leveshez, majd újból felforraljuk az egészet.

Forralást követően 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Fedő alatt körülbelül 15 percig hagyjuk, hogy a rizs kellően megszívja magát. Végül hidegen tálaljuk. Egy kevés mentalevéllel díszítjük.
4 hozzászólás

Gizus

10 éve, 10 hónapja és 25 napja

Ilyet még nem ettem. De biztos jó lehet.

válasz erre

moni1294

10 éve, 10 hónapja és 25 napja

Guszta leves!mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

10 éve, 10 hónapja és 25 napja

Elég érdekesnek hangzik és nagyon finomnak gondolom! Meg fogom csinálni, nagyon klassz recept!

válasz erre

Natasha

10 éve, 10 hónapja és 26 napja

De furán hangzik. mosolygó smiley De lehet megcsinálom.

válasz erre