10 °C
enyhe eső
2024. április 24., szerda
György

Házi zöld olaj

2020. december 19.
69.3551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A zöld olaj elkészítése nem egy bonyolult dolog, ráadásul utána nagyszerű ízesítője lehet különböző főételeknek vagy akár leveseknek is.


Hozzávalók:
100 g petrezselyemzöld
2,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
A petrezselyemet jól megmossuk, majd lecsepegtetjük és a leveleit leszedjük. Fontos, hogy a fás részeket ne használjuk fel, csak a leveleit. Ezt követően tegyük egy turmixba vagy robotgépbe az olajjal együtt és alaposan turmixoljuk össze, hogy egy krémes állagot kapjunk. Ezt követően egy konyharuhába öntjük az egészet és hagyjuk, hogy a zöld színű olaj átfolyjon.

Ezután tegyük egy zárható üvegbe és hűtőben akár két hétig is eláll. Salátákhoz is lehet használni, illetve már fűszernövényből is elkészíthető.
nincs még hozzászólás