12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Házi tyúkhúsleves

2019. március 09.
13.4551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy klasszikus hétvégi magyar finomság, a tyúkhúsleves. Ezt a levest nem nehéz elkészíteni, viszont nagyon időigényes, hiszen 2-3 óra alatt lesz tökéletes. Ezt a receptet mindenkinek ismernie kell.


Hozzávalók:
1 közepes méretű konyhakész bontott tyúk
4-5 db sárgarépa
4-5 db fehérrépa
1 kisebb karalábé
1 kis darabka zellergumó
egy csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A bontott csirkét alaposan megmossuk, majd egy nagy edénybe tesszük és engedünk rá 3-4 liter vizet. Ezután feltesszük főni és megszórjuk sóval, borssal. Hagyjuk főni és amikor kezd habosodni, akkor a habot távolítsuk el róla. Mivel a húsnak több idő kell ahhoz, hogy megfőljön ezért csak félidőben adjuk hozzá a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket.

Lassú tüzön addig főzzük a levest, amíg minden megpuhul. A vizet közben érdemes pótolni ha szükséges. A cérnametéltet vagy más tésztát külön edényben főzzünk meg a leves főzővízében. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
1 hozzászólás

regeena

5 éve, 5 hónapja és 26 napja

Anyukám nagyon jót tud főzni.

válasz erre