Házi szilvás lepény

Mariann , 2018. szeptember 29.
Az őszi slágergyümölcsök között találjuk a szilvát, melyből nagyon finom süteményeket lehet készíteni. Ilyen például a házi szilvás lepény is, amit könnyedén elkészíthetünk, de ha nincs otthon szilva, akkor almával is nyugodtan elkészíthetjük.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g vaj
 1 kg szilva
 100 g dió
 200 g cukor
 1 csipet só
 4 db tojás
 450 g liszt
 1 csomag sütőpor
 1 dl natúr joghurt
 4 evőkanál fahéjas cukor

Elkészítés:
A szilvát mossuk meg, távolítsuk el a magokat és vágjuk cikkekre. A diót tetszés szerint vágjuk össze. A vajat, a cukrot és a sót keverjük habosra, majd egymás után adjuk hozzá a tojásokat. Ezután apránként beleszórjuk a sütőporos lisztet és a joghurtot. Egy lapos tepsit kenjünk ki vajjal, majd simítsuk el benne a kész masszát.

A szilvát tetszés szerint elhelyezzük a tésztán, megszórjuk a fahéjas cukorral és a dióval. Majd előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.
 
2 hozzászólás

bababum • Pipi #2 • 2 hete és 6 napja

Istenin néz ki ez a sütemény.

debbie • Pipi #1 • 2 hete és 6 napja

Ezekkel a receptekkel kikészítetek. Folyton ennék.