Hozzávalók:
500 g liszt
5 db tojás
csipet só
1-2 evőkanál víz
Elkészítés:
A lisztet és a csipet sót tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk vagy keverjük össze egy robotgéppel. Közben adjunk hozzá vizet. A víz mennyisége attól függ, hogy milyen a tésztánk állaga. Nem szabad, hogy túl kemény legyen, de túl lágynak sem szabad lennie. Ha szépen összeállt a tészta, akkor gombócot formázunk belőle és becsomagolva a hűtőbe tesszük fél órára.
Ezt követően ha van tésztanyújtónk, akkor vékonyra nyújtjuk a tésztánkat vele. Ha nincs, akkor jöhet a sodrófa és addig nyújtjuk, amíg pár milliméteres nem lesz. Folyamatosan lisztezzük, ne ragadjon össze. Ezután vágjuk kisebb részekre és szélesebb csíkokra vágva elkészítjük a metéltet. Rétes liszttel szórjuk meg alaposan a kész tésztát, ne ragadjon össze. Máris lehet főzni.