12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Házi szélesmetélt

2020. április 14.
13.8691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A kialakult helyzet miatt egyre többen sütnek-főznek otthon, így ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz házi tésztát a konyhádban. Nem kell hozzá sok minden, azonban, ha nincs tésztanyújtónk, akkor lesz egy kis dolgunk.


Hozzávalók:
500 g liszt
5 db tojás
csipet só
1-2 evőkanál víz

Elkészítés:
A lisztet és a csipet sót tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk vagy keverjük össze egy robotgéppel. Közben adjunk hozzá vizet. A víz mennyisége attól függ, hogy milyen a tésztánk állaga. Nem szabad, hogy túl kemény legyen, de túl lágynak sem szabad lennie. Ha szépen összeállt a tészta, akkor gombócot formázunk belőle és becsomagolva a hűtőbe tesszük fél órára.

Ezt követően ha van tésztanyújtónk, akkor vékonyra nyújtjuk a tésztánkat vele. Ha nincs, akkor jöhet a sodrófa és addig nyújtjuk, amíg pár milliméteres nem lesz. Folyamatosan lisztezzük, ne ragadjon össze. Ezután vágjuk kisebb részekre és szélesebb csíkokra vágva elkészítjük a metéltet. Rétes liszttel szórjuk meg alaposan a kész tésztát, ne ragadjon össze. Máris lehet főzni.
1 hozzászólás

leoni

4 éve, 3 hónapja és 16 napja

Lassan a pékek tönkre mennek, mert mindenki kenyeret süt otthon röhögő smiley aztán jönnek a tésztások. Egyébként jó a recept.

válasz erre