Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt gyömbér
kevés reszelt szerecsendió
csipet só
2 db tojás
1/2 bögre barna cukor
1/2 bögre natúr joghurt
1/4 bögre olaj
1 bögre sütőtökpüré
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a sütőport és a különböző fűszereket. Egy másik tálban keverjük alaposan össze a tojásokat, a joghurtot, a cukrot és az olajat, majd végül a sütőtökpürét is. Ha összeállt a krém, akkor adagonként keverjük bele egy spatula segítségével a száraz alapanyagokat.
Ekkor tehetünk bele még tökmagot, mazsolát vagy ízlás szerint más magvakat. Ezután egy tégla formájú sütőedényt kenjük ki olajjal és béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 1 órán át sütjük. Végül hagyjuk egy kicsit kihűlni, és már lehet is fogyasztani.