14 °C
borús égbolt
2024. április 25., csütörtök
Márk

Házi sütőtökkenyér

2018. szeptember 26.
4.3551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy újabb nagyszerű sütőtökös receptet mutatunk, amit mindenképpen érdemes lesz elkészíteni ősszel. A sütőtökkenyér egy édes pékárú, amit akár süteményként is tálalhatunk, de a hűvös reggeleken egy kis lekvárral fogyasztva is tökéletes.


Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt gyömbér
kevés reszelt szerecsendió
csipet só
2 db tojás
1/2 bögre barna cukor
1/2 bögre natúr joghurt
1/4 bögre olaj
1 bögre sütőtökpüré

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a sütőport és a különböző fűszereket. Egy másik tálban keverjük alaposan össze a tojásokat, a joghurtot, a cukrot és az olajat, majd végül a sütőtökpürét is. Ha összeállt a krém, akkor adagonként keverjük bele egy spatula segítségével a száraz alapanyagokat.

Ekkor tehetünk bele még tökmagot, mazsolát vagy ízlás szerint más magvakat. Ezután egy tégla formájú sütőedényt kenjük ki olajjal és béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 1 órán át sütjük. Végül hagyjuk egy kicsit kihűlni, és már lehet is fogyasztani.
2 hozzászólás

debbie

6 éve, 21 napja

Mennyi mindenre jó a tök.

válasz erre

kalifa

6 éve, 22 napja

Mentem a receptet mert ezt kipróbálom.

válasz erre