Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető házi sajtos keksz, cracker. Nem kell hozzá sok minden, nagyszerű vendégvárónak vagy éppen nassolnivaló sós finomságnak.
Hozzávalók:
225 g reszelt vörös cheddar sajt
4 evőkanál puha vaj
1 teáskanál só
125 g liszt
2 evőkanál jeges víz
Elkészítés:
A sajtot és a puha vajat dolgozzuk össze kézzel vagy egy robotgéppel. Ezután adjuk hozzá a sót és a lisztet, majd két adagban a jéghideg vizet. A tészta szépen össze fog állni, amit szedjünk két részre, így könnyebb lesz kinyújtani. Előtte tegyük őket a hűtőbe fél órára.
A hűtőből kivéve nyújtsuk ki őket vékonyra, majd egységesen vágjuk össze őket kisebb négyzet alakúra. Tegyük őket sütőpapírra és előmelegített sütőben süssük őket 180 fokon 12-13 percig. Kihűlve tálaljuk.