13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Házi rétes tészta készítése

2018. október 23.
10.0781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nagymamáink igazi rétes tészta készítők voltak, akik hatalmas asztalokon készítették a vékony rétes lapokat. Ma megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon a rétes tésztát, ha van némi felesleges időd rá. Nem egyszerű!


Hozzávalók:
250 g rétesliszt
110 ml langyos víz
2 evőkanál kacsazsír
1 teáskanál almaecet
1 kiskanál só
1 db tojás

Elkészítés:
A langyos vízben olvasszuk fel a kacsazsírt, majd ezután keverjük bele az almaecetet, a sót és a tojást. Ha már egynemű, akkor apránként az átszitált lisztet is belekeverjük. A kissé ragacsos lágy tésztát ezután tegyük egy zsírral kikent tálba, fedjük le folpackkal és hagyjuk pihenni néhány órát. Érdemes hűtőbe tenni.

Egy tiszta abroszt tegyünk az asztalra és alaposan lisztezzük be. A tésztát tegyük a közepére és picit gyúrjuk át. Ezután eleinte sodrófával nyújtsuk, majd utána a kezünkkel óvatosan nyújtsuk a tésztát addig, amíg áttetsző nem lesz. Hagyjuk 10 percig pihenni, majd ezután már lehet is tölteni.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

5 éve, 11 hónapja és 16 napja

Egyszer megpróbálkozom majd vele.

válasz erre

Babóca

5 éve, 11 hónapja és 16 napja

Nem könnyű a rétes tészta de megéri házit csinálni. mosolygó smiley

válasz erre