Hozzávalók:
250 g rétesliszt
110 ml langyos víz
2 evőkanál kacsazsír
1 teáskanál almaecet
1 kiskanál só
1 db tojás
Elkészítés:
A langyos vízben olvasszuk fel a kacsazsírt, majd ezután keverjük bele az almaecetet, a sót és a tojást. Ha már egynemű, akkor apránként az átszitált lisztet is belekeverjük. A kissé ragacsos lágy tésztát ezután tegyük egy zsírral kikent tálba, fedjük le folpackkal és hagyjuk pihenni néhány órát. Érdemes hűtőbe tenni.
Egy tiszta abroszt tegyünk az asztalra és alaposan lisztezzük be. A tésztát tegyük a közepére és picit gyúrjuk át. Ezután eleinte sodrófával nyújtsuk, majd utána a kezünkkel óvatosan nyújtsuk a tésztát addig, amíg áttetsző nem lesz. Hagyjuk 10 percig pihenni, majd ezután már lehet is tölteni.