9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Házi oreo keksz

2021. november 21.
64.0311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy sokak által kedvelt keksz, melyet akár házilag is elkészíthetünk. Természetesen nem lesz ugyan olyan, mint az eredeti bolti változat, de egészen biztosan szeretni fogja a család.


Hozzávalók:
240 g liszt
120 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
120 g porcukor
185 g puha vaj
1 db tojás
200 g puha vaj
150 g porcukor
6 evőkanál zsíros tejszín
2 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:
Először a kekszalapot állítjuk össze. A 185 g vajat és a 120 g porcukrot habosra keverjük, majd mehet bele a tojás is. Ezután a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, kakaóport, sütőport és szódabikarbónát összekeverjük és a habos keverékhez adjuk. A tésztát ezután vékonyan, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges méretű kiszúróval elkészítjük a kekszeket. Itt lehet akár keksznyomó formát is használni, hogy mintás legyen.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra és tepsire téve a kekszeket körülbelül 5 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk oda, nehogy túlsüljön, a sötét tészta miatt nem lehet látni, mikor sül meg a keksz. Hagyjuk kihűlni a kész kekszeket.

Ezután elkészítjük a krémet. Ehhez a 200 g vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd a tejszínt és a vanília aromát apránként hozzáadjuk a krémhez. Töltsük habzsákba és a kekszeket kenjük meg vele. Ezután tegyük egy zárható dobozba és hűtőben tároljuk.
nincs még hozzászólás