Mai receptünk egy sokak által kedvelt keksz, melyet akár házilag is elkészíthetünk. Természetesen nem lesz ugyan olyan, mint az eredeti bolti változat, de egészen biztosan szeretni fogja a család.
Hozzávalók:
240 g liszt
120 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
120 g porcukor
185 g puha vaj
1 db tojás
200 g puha vaj
150 g porcukor
6 evőkanál zsíros tejszín
2 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
Először a kekszalapot állítjuk össze. A 185 g vajat és a 120 g porcukrot habosra keverjük, majd mehet bele a tojás is. Ezután a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, kakaóport, sütőport és szódabikarbónát összekeverjük és a habos keverékhez adjuk. A tésztát ezután vékonyan, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges méretű kiszúróval elkészítjük a kekszeket. Itt lehet akár keksznyomó formát is használni, hogy mintás legyen.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra és tepsire téve a kekszeket körülbelül 5 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk oda, nehogy túlsüljön, a sötét tészta miatt nem lehet látni, mikor sül meg a keksz. Hagyjuk kihűlni a kész kekszeket.
Ezután elkészítjük a krémet. Ehhez a 200 g vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd a tejszínt és a vanília aromát apránként hozzáadjuk a krémhez. Töltsük habzsákba és a kekszeket kenjük meg vele. Ezután tegyük egy zárható dobozba és hűtőben tároljuk.