23 ℃Esik
2017. július 25., kedd • Kristóf, Jakab

Házi nudli baracklekvárral

Mariann , 2017. július 08.
Desszertként is, de főételként is fogyaszthatod ezt az egyszerű és egyben isteni receptet. A házi nudli biztosan ismerős gyerekkorodból, amit jó sok porcukorral megszórva és házi lekvárral etted.


Hozzávalók:
 1 kg burgonya
 250 g finomliszt
 2 db tojás
 100 g vaj
 125 g zsemlemorzsa
 100 g porcukor
 1 csipet só
 sárgabaracklekvár

Elkészítés:
A burgonyát mossuk meg, majd héjában főzzük meg. Még forrón meghámozzuk, és azonnal összetörjük burgonyanyomóval, ezután nyújtótáblán szétterítjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor mehet hozzá a liszt, a vaj egynegyede, a só és a tojás. Jól összegyúrjuk, hogy a tészta összeálljon, majd hagyjuk letakarva pihenni.

Ezután szaggassuk ki a nudlikat a kezünkkel. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a nudlikat, majd pirított zsemlemorzsában megforgatjuk őket. A zsemlemorzsát vajon pirítjuk meg. Végül lekvárral kínáljuk.
 
1 hozzászólás

Sonci • Messiás #1 • 2 hete és 2 napja

Uhhh nagyon szeretem.