35 °Ckevés felhő
2022. június 29., szerda • Péter, Pál

Házi naan kenyér

Mariann , 2022. március 21.
Mai receptünk a népszerű indiai lepénykenyér, melyet otthon is könnyedén el lehet készíteni. Nagyszerű mártogatósokhoz, vagy más "tunkolós" ételekhez. Készítsünk nagyobb adagot belőle.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 350 g liszt
 1-2 dl langyos víz
 2 evőkanál joghurt
 2 teáskanál porélesztő
 1 teáskanál cukor
 1,5-2 teáskanál só
 1 evőkanál olaj
 kevés hideg víz

Elkészítés:
Az élesztőt és a cukrot 1 dl langyos vízbe szórjuk, elkeverjük és hagyjuk 5-10 percig állni, hogy az élesztő elinduljon. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a joghurtot, a sót és alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, akkor még adjunk hozzá langyos vizet, a lényeg, hogy ne legyen túl kemény a tészta, inkább lágy legyen.

Ha összeállt, akkor egy edénybe tesszük, megkenjük kevés olajjal és hagyjuk kelni 30-40 percet. Ezt követően enyhén lisztezett felületen hat részre osztjuk a tésztát. Ovális alakúra nyújtjuk, majd az egyik oldalát kevés hideg vízzel megkenjük és egy forró száraz serpenyőben elkezdjük megpirítani. A tészta mindkét oldalát megsütjük és ezután már lehet fogyasztani.

Érdemes a megsült tésztákat megkenni egy kis fokhagymás olvasztott vajjal, vagy sima olajjal megkenni.
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Überbrutál #1 • 3 hónapja, 2 hete és 2 napja

De szeretem.