Hozzávalók:
5 dkg aszalt eper
5 dkg dió
3 evőkanál búzapehely
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál hántolt napraforgómag
1 evőkanál méz
egy evőkanál házi lekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat nyugodtan ízlésünk szerint változtathatjuk. Az aszalt epret vágjuk kisebb darabokra. A diót és a napraforgómagot daráljuk le és keverjük össze az eperrel, a búza- és zabpehellyel. Adjuk hozzá a szezámmagot is és keverjük össze.
A mézet olvasszuk meg egy kicsit, majd adjuk a keverékhez a lekvárral együtt. Gyúrjuk össze az egészet. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a masszát kb 1,5 cm vastagon tegyük a tepsibe.
Vágjuk el a masszát akkora darabokra, amekkorákat szeretnénk és tegyük be a hűtőbe 1,5 órára. Ha megszilárdult a müzli, ismét vágjuk el és már fogyaszthatjuk is.