26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Házi libatepertő

2014. november 07.
3.5181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma elhoztuk Nektek a házi libatepertő receptjét. Nem nehéz az elkészítése és nagyon finom is, bár nem túl egészséges ha sokat fogyasztunk belőle.
 


Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj
víz

1-2 gerezd fokhagyma
tej

Elkészítése:
A libahájat megmossuk és felkockázzuk, majd egy magas falú edénybe tesszük és öntünk rá vizet. Elkezdjük lassú tűzön főzni. Időnként megkeverjük és kiolvasztjuk a zsírját.

A felesleges zsírt leszedjük róla és tovább sütjük, de most már többször megkeverjük, nehogy leégjen. Megszórjuk sóval és kevés tejet öntünk rá. Ha már kezd pirulni, adunk hozzá néhány szelet fokhagymát és még néhány percig pirítjuk. Egy szitán átöntjük a zsírt, míg a tepertőt egy másik edénybe tesszük.

A zsírja tökéletes zsíros deszkához, míg a tepertőt elfogyasztjuk.
7 hozzászólás

dgabriella

11 éve, 5 hónapja és 11 napja

igazán finom, kacsából is szoktunk készíteni, nálunk az is sikert szokott aratni. Amit ajánlani tudok, az az, hogy a kisült zsírt( libánál is és kacsánál is) tökéletes a süteményekbe a zsiradék helyettesítésére. Édesanyám tökéletes süteményeinek is ez volt a titka és a sok szeretet amivel készítette.

válasz erre

rozi22

11 éve, 5 hónapja és 13 napja

nagyon kedvelem!!

válasz erre

timcsi66

11 éve, 5 hónapja és 22 napja

Én imádom, bár sokat nem tudok megenni belőle mosolygó smiley

válasz erre

baboka

11 éve, 6 hónapja

Finom a házi libatepertő, de tényleg nem túl egészséges.

válasz erre

csillucs

11 éve, 6 hónapja

Nem szeretem...egyik tepertőt sem.

válasz erre

Minoni

11 éve, 6 hónapja

Nagyon finom de nekem nem igazán szabad ennem, megüli a gyomrom.szomorú smiley

válasz erre

marco

11 éve, 6 hónapja

Imádom! röhögő smiley Bármikor megtudok enni egy csomót.

válasz erre