Házi krémes tejszelet

Mariann , 2018. november 06.
A gyerekek odáig vannak a hideg, krémes tejszeletekért, amit akár házilag is elkészíthetünk. Nem a legegyszerűbb, de mindenképpen érdemes őket elkészíteni, hiszen a házi mindig finomabb és nincs benne tartósítószer sem.


Hozzávalók:
 90 g liszt
 90 g cukor
 5 db tojás
 30 g kakaópor
 1 teáskanál sütőpor
 1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
 8 dl tejszín
 3,75 dl tej
 4 csomag vaníliás cukor
 40 g cukor
 1,5 csomag zselatinpor
 1 evőkanál méz

Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a kakaós piskótát. Ehhez a tojásokat válasszuk szét, a sárgákat keverjük el a cukorral. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a mézeskalács fűszert, majd adjuk a tojásos masszához. A fehérjéket verjük fel kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a kakaós masszába. A tésztát ezután tegyük a vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe, majd előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.

Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. Ehhez a kétféle cukrot és a mézet tegyük a tejbe és kezdjük el melegíteni. Egészen forráspontig hevítjük, majd beletesszük a zselatint és egészen addig főzzük, amíg a zselatin felolvad. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Közben a tejszínt verjük kemény habbá, majd a kissé kihűlt tejet belecsorgatjuk.

A krémet kenjük a félbe vágott tésztalap egyik felére, majd rátesszük a másik tésztalapot és hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.
 
3 hozzászólás

Biztos megcsinálom. Eszméletlen!

legjobb

Ahhh mint a kinder tejszelet! Imádom!