12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Házi krémes recept

2018. augusztus 27.
15.0191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A házi krémes az egyik legfinomabb hazai édesség, amit nem csak ünnepekkor érdemes elkészíteni, hanem akár az év bármelyik napján is. Nem túl nehéz megcsinálni, csupán egy kis türelem kell hozzá, amíg teljesen összeáll a sütemény.


Hozzávalók:
1 kg leveles tészta
9 dl víz
150 g cukor
4 tasak vaníliás pudingpor
9 db tojásfehérje
100 g porcukor
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:
Ez a mennyiség körülbelül 8 adag süteményhez kell. Első lépésként a leveles tésztákat csomagoljuk ki, majd tegyük őket tepsire és néhány helyen szurkáljuk meg őket. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt megsütjük őket. Közben a vizet a pudinggal és a cukorral elkeverjük egy nagy lábosban.

A tojásfehérjéket verjük fel a porcukorral és a citromlével. Ezután kezdjük csak el megmelegíteni a pudingot, majd amikor már besűrűsödött, akkor levesszük takarékra a lángot és nagyon óvatosan, adagonként hozzákeverjük a felvert habot. A megsült tészta egyik felét egy nagy tepsibe rakjuk és ráöntjük a krémet. Szépen egyengessük el, a másik felét egy recés késsel szeleteljük fel, majd helyezzük a krémre. Azért érdemes már ilyenkor felszeletelni, hogy a későbbiekben könnyebb legyen a krémeseket felvágni.

Jól behűtjük és porcukorral megszórva tálaljuk.
2 hozzászólás

Móni

6 éve, 23 napja

Ennek én sem tudok nemet mondani. Otthon még sosem csináltam.

válasz erre

csillucs

6 éve, 24 napja

Ohhh hogy én mennyire szeretem. Meg a francia krémest is.

válasz erre