Hozzávalók:
1 kg leveles tészta
9 dl víz
150 g cukor
4 tasak vaníliás pudingpor
9 db tojásfehérje
100 g porcukor
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Ez a mennyiség körülbelül 8 adag süteményhez kell. Első lépésként a leveles tésztákat csomagoljuk ki, majd tegyük őket tepsire és néhány helyen szurkáljuk meg őket. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt megsütjük őket. Közben a vizet a pudinggal és a cukorral elkeverjük egy nagy lábosban.
A tojásfehérjéket verjük fel a porcukorral és a citromlével. Ezután kezdjük csak el megmelegíteni a pudingot, majd amikor már besűrűsödött, akkor levesszük takarékra a lángot és nagyon óvatosan, adagonként hozzákeverjük a felvert habot. A megsült tészta egyik felét egy nagy tepsibe rakjuk és ráöntjük a krémet. Szépen egyengessük el, a másik felét egy recés késsel szeleteljük fel, majd helyezzük a krémre. Azért érdemes már ilyenkor felszeletelni, hogy a későbbiekben könnyebb legyen a krémeseket felvágni.
Jól behűtjük és porcukorral megszórva tálaljuk.