2019. november 15., péntek • Albert, Lipót

Házi krémes almavaj

Mariann , 2019. október 29.
Mivel itt az alma szezonja, ezért mindenképpen érdemes kipróbálni az almavaj krémet, mely egy mennyeien finom fahéjas krém, amit pirítósra vagy szendvicsekre kenve fogyasszunk. A gyerekek biztosan imádni fogják ezt az édességet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 5 db alma
 3 bögre barna cukor
 3 teáskanál fahéj
 1 db citrom
 0,5 teáskanál szegfűszeg
 1 csipet só

Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, távolítsuk el a magházat és a sérült felületeket. Vágjuk kisebb darabokra és tegyük egy lábosba. Engedjünk rá annyi vizet, amennyi ellepi és főzzük teljesen puhára. Ezután botmixerrel pürésítsük és passzírozzuk át kis lyukú szűrőn.

Ha végeztünk, akkor keverjük hozzá a cukrot, a fahéjat, a sót, a szegfűszeget és a citrom levét. Majd alacsony lángon főzzük 50 percig, amíg szép selymes állagú nem lesz a krém. Hagyjuk kihűlni üvegekben és hűtőben tárolva sokáig megőrzik frissességüket.
 
nincs még hozzászólás