Hozzávalók:
1,5-2 kg uborka
1 csokor kapor
1,5 l víz
1,5 evőkanál só
1 kiskanál szódabikarbóna
2 evőkanál zöldfűszeres fehérborecet
1 teáskanál mustármag
1 teáskanál koriandermag
3 gerezd fokhagyma
1-2 szelet kovászos kenyér
Elkészítés:
Az uborkákat alaposan mossuk át, hogy minden szennyeződés lejöjjön róluk. A vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a sót és hagyjuk langyosra hűlni, ezután elkeverjük benne a szódabikarbónát és az ecetet. Egy nagyobb befőttesüveg aljára tegyünk egy kis kenyeret és a kapor felét, ezután elkezdjük beletenni az uborkákat. Ha túl nagyok lennének, akkor érdemes őket félbe vágni. Ha megvagyunk, akkor mehetnek bele a fűszerek és a megtisztított fokhagyma.
Ezután felöntjük az egészet a vízzel és a tetejére teszünk még kenyeret, valamint a kapor többi részét. Végül egy tányérral letakarjuk és félárnyékos helyre tesszük. Időjárástól függően 2-3 nap alatt kész, de mindenképpen kóstoljuk meg. Ha jó, akkor szűrjük le és tegyük egy zárható tálba vagy üvegbe és mehet a hűtőbe.