Házi kovászos uborka

Mariann , 2018. június 20.
Te is szeretsz minden hús mellé egy kis uborkát enni? Akkor mindenképpen ki kell próbálnod a házi kovászos uborkát, hiszen a házinál sosincs jobb, elég csak a nagyi által elkészített igazi uborkára gondolni.


Hozzávalók:
 1,5-2 kg uborka
 1 csokor kapor
 1,5 l víz
 1,5 evőkanál só
 1 kiskanál szódabikarbóna
 2 evőkanál zöldfűszeres fehérborecet
 1 teáskanál mustármag
 1 teáskanál koriandermag
 3 gerezd fokhagyma
 1-2 szelet kovászos kenyér

Elkészítés:
Az uborkákat alaposan mossuk át, hogy minden szennyeződés lejöjjön róluk. A vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a sót és hagyjuk langyosra hűlni, ezután elkeverjük benne a szódabikarbónát és az ecetet. Egy nagyobb befőttesüveg aljára tegyünk egy kis kenyeret és a kapor felét, ezután elkezdjük beletenni az uborkákat. Ha túl nagyok lennének, akkor érdemes őket félbe vágni. Ha megvagyunk, akkor mehetnek bele a fűszerek és a megtisztított fokhagyma.

Ezután felöntjük az egészet a vízzel és a tetejére teszünk még kenyeret, valamint a kapor többi részét. Végül egy tányérral letakarjuk és félárnyékos helyre tesszük. Időjárástól függően 2-3 nap alatt kész, de mindenképpen kóstoljuk meg. Ha jó, akkor szűrjük le és tegyük egy zárható tálba vagy üvegbe és mehet a hűtőbe.
 
2 hozzászólás

csillucs • Nagymester #2 • 5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Amióta terhes vagyok nagyon sokszor eszem ubit. Mindig megkívánom.

Edit90 • Überbrutál #1 • 5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Az én nagyim a mai napig csinál. Én éppen ezért nem csinálok.