9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Házi készítésű chips

2014. február 10.
2.8011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokunk szeret a tévénézés közben nassolgatni, chipset enni. Azonban mint köztudott a chips nagyon egészségtelen étel és pluszban csak hízunk tőle. Készítsünk inkább házilag chipset, hiszen egészségesebb, és legalább tudjuk, hogy mi van benne, mivel saját magunk készítjük el.


Hozzávalók:
4-5 szem nagyobb burgonya
olívaolaj


Elkészítés:
Először pucoljuk meg a burgonyákat, majd mossuk meg őket. Ha van otthon szeletelőnk, akkor nagyon könnyű dolgunk lesz, és hamar készíthetünk vékony szeleteket, azonban ha nincs otthon akkor nem lesz könnyű vékony szeleteket vágni, de mindenképpen megéri. Próbáljunk meg gyorsan dolgozni, hogy a burgonya ne barnuljon meg.

Amint sikerült szép vékony szeletekre vágni a burgonyát, akkor kezdjük el kisütni bő olajban. Mielőtt a szeleteket az olajba tennénk, egy papírtörlőbe kicsit töröljük meg a burgonyát, hogy kevésbé fröcsögjön az olaj.

Ha elkészült, sózzuk meg és készítsünk hozzá mártogatóst. Ehhez vagy ketchupot használjunk és tehetünk bele erőspistát, aki az erőset kedveli, vagy tejfölbe keverjünk bele egy-két gerezd fokhagymát.
6 hozzászólás

pilótakeksz

11 éve, 23 napja

Na ez nagyon jó! röhögő smiley

válasz erre

Mirjam

11 éve, 24 napja

Ilyet még nem készítettem, de fogok csinálni! mosolygó smiley Nagyon tetszik a recept.

válasz erre

Perec

11 éve, 24 napja

Az eddigi legkirályabb recept!mosolygó smiley

válasz erre

monyó

11 éve, 24 napja

Nagyszerű recept! Még sosem álltam neki otthon!

válasz erre

Pocok

11 éve, 24 napja

Nem is gondoltam, hogy ilyen könnyű chipset csinálni! röhögő smiley

válasz erre

Gucci

11 éve, 24 napja

Na ez való nekem röhögő smiley alapból szeretem a chipset, de ez legalább egy fokkal egészségesebb!

válasz erre