Hozzávalók:
4-5 szem nagyobb burgonya
olívaolaj
só
Elkészítés:
Először pucoljuk meg a burgonyákat, majd mossuk meg őket. Ha van otthon szeletelőnk, akkor nagyon könnyű dolgunk lesz, és hamar készíthetünk vékony szeleteket, azonban ha nincs otthon akkor nem lesz könnyű vékony szeleteket vágni, de mindenképpen megéri. Próbáljunk meg gyorsan dolgozni, hogy a burgonya ne barnuljon meg.
Amint sikerült szép vékony szeletekre vágni a burgonyát, akkor kezdjük el kisütni bő olajban. Mielőtt a szeleteket az olajba tennénk, egy papírtörlőbe kicsit töröljük meg a burgonyát, hogy kevésbé fröcsögjön az olaj.
Ha elkészült, sózzuk meg és készítsünk hozzá mártogatóst. Ehhez vagy ketchupot használjunk és tehetünk bele erőspistát, aki az erőset kedveli, vagy tejfölbe keverjünk bele egy-két gerezd fokhagymát.