Házi gyömbérszörp

Mariann , 2018. október 25.
Ősszel az immunrendszerünk könnyen legyengülhet, éppen ezért fontos, hogy olyan ételeket fogyasszunk, melyek segítenek erősíteni azt. A gyömbér egy nagyon jó immunerősítő gyógynövény, amiből finom házi szörpöt is készíthetünk.


Hozzávalók:
 800 g cukor
 200 g gyömbér
 1,5 l víz
 2 db citrom

Elkészítés:
A gyömbért vékonyan hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. Egy lábosban felforraljuk a vizet és a cukrot, majd ebbe beletesszük a gyömbért és a citromok frissen facsart levét. Ezután ismét felforraljuk a szirupot, majd levesszük a tűzről és letakarjuk.

Attól függően, hogy milyen erős szörpöt szeretnénk, hagyjuk pihenni 20-50 percig a szörpöt. Majd végül szűrjük le és tegyük üvegekbe. Száraz dunsztba tesszük néhány órára, majd lehet is fogyasztani. Tehetjük teába is.
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 2 hete és 4 napja

Ez tényleg jó teákba.