14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Házi gnocchi

2014. augusztus 19.
2.0921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma megtudhatjátok hogyan készítsetek házilag gnocchi tésztát. A gnocchi egy olasz eredetű krumplis tésztaféle. Könnyen elkészíthető tészta és szinte bármivel ízesíthetjük.


Hozzávalók:
1 kg burgonya
300 g liszt
1 tojás


Elkészítés:
A burgonyát mossuk meg alaposan, majd egy nagy fazékban főzzük őket puhára. Ha megfőttek a burgonyák, akkor pucoljuk meg őket és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor törjük össze a burgonyát és adjuk hozzá a tojást, valamint a sót.

Keverjük össze a burgonyát és folyamatosan adjuk hozzá a lisztet. Addig keverjük, amíg a tészta jól formálhatóvá nem válik. A tésztát négy felé osztjuk és mindegyiket körülbelül két centiméter vastagságú hengereket formálunk belőle.

Egy éles késsel darabokra vágjuk a tésztát és ovális alakúra formáljuk. Végül sós vízben kifőzzük a tésztát.
3 hozzászólás

Lolaa

10 éve, 5 hónapja és 9 napja

Nem is tudtam, hogy ilyen egyszerű elkészíteni! mosolygó smiley De jó.

válasz erre

csillucs

10 éve, 5 hónapja és 9 napja

Gnocchit még csak olaszban ettem eddig. Lehet megcsinálom.

válasz erre

Carrie

10 éve, 5 hónapja és 9 napja

Nem vagyok egy nagy tészta gyúró. mosolygó smiley Inkább a boltit veszem meg.

válasz erre