Házi foszlós briós

Mariann , 2019. május 03.
Mai receptünkben megmutatjuk hogyan készíthetsz isteni finom, foszlós brióst. Nem kell hozzá sok minden, viszont némi idő és türelem kell. Lekvárral a legfinomabb, de önmagában is bármikor fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
 500 g finomliszt
 70 g olvasztott vaj
 100 g porcukor
 25 g friss élesztő
 2,5 dl langyos tej
 2 db tojássárga
 1 tojás a kenéshez
 csipet só

Elkészítés:
A lisztet és a porcukrot szitáljuk bele a keverőtálba. Hozzáadjuk a két tojássárgáját. Az élesztőt futtassuk fel kevés langyos tejjel és 1-2 evőkanál porcukros liszttel. Egy csipet sót szórunk a lisztbe, majd mehet bele a felfutott élesztő is. Elkezdjük összekeverni és közben hozzáadjuk az olvasztott vajat, és apránként a megmaradt tejet. Egészen addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a táltól.

Ezután 20 percig hagyjuk pihenni, hogy a dubplájára keljen. A megkelt tésztát elosztjuk nyolc egyenlő részre. ezekből körülbelül 40 cm rudakat sodorunk, majd a kezünkbe véve briós alakban feltekerjük mindegyiket. Sütőpapírral bélelet tepsire tesszük őket és megkenjük egy felvert tojással. Hagyjuk 20-30 percig kelni. Ezután még egyszer megkenjük tojással és ízlés szerint megszórhatjuk díszcukorral.

Végül előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig sütjük.
 
1 hozzászólás

hemberender • Hiperaktív #1 • 2 hete és 4 napja

Régen szerettem nagyon a brióst.