17 ℃Tiszta idő
2017. október 20., péntek • Vendel

Házi epermártás

Mariann , 2017. április 09.
Már rengeteg helyen lehet kapni jó áron friss epret, amit nem csak finom salátákhoz vagy desszertekhez használhatunk fel, hanem akár sült húsokhoz is mártás formájában. Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz házi epermártást.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 800 g eper
 200 g cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 3 dl víz
 3 evőkanál keményítő

Elkészítés:
Egy lábosban forraljuk fel a vizet a cukorral és a vaníliás cukorral. Közben az epret mossuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra. Ha már elolvadt a cukor a vízben, akkor szórjuk bele az epret. 3-4 percig alacsony lángon forraljuk az egészet, majd egy pici vízzel kikeverjük a keményítőt és ezzel sűrítjük be a szószt.

Egy botmixer segítségével pürésítjük a szószt, végül szűrjük át, hogy a magokat és a nagyobb darabokat kiszűrjük belőle. Desszertekhez, fagyihoz és húsokhoz is kiváló.
 
3 hozzászólás

EszterSzabadkai • Hiperaktív #3 • 6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Imádom az epret. Bármilyen mennyiséget meg tudok enni belőle.

mokus84 • Überbrutál #2 • 6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Picit kevesebb cukorral jobb lehet, az eper alapból édes.

Enci • Überbrutál #1 • 6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Sütikhez milyen jó ez.