6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Házi epermártás

2017. április 09.
14.0021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már rengeteg helyen lehet kapni jó áron friss epret, amit nem csak finom salátákhoz vagy desszertekhez használhatunk fel, hanem akár sült húsokhoz is mártás formájában. Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz házi epermártást.


Hozzávalók:
800 g eper
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl víz
3 evőkanál keményítő

Elkészítés:
Egy lábosban forraljuk fel a vizet a cukorral és a vaníliás cukorral. Közben az epret mossuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra. Ha már elolvadt a cukor a vízben, akkor szórjuk bele az epret. 3-4 percig alacsony lángon forraljuk az egészet, majd egy pici vízzel kikeverjük a keményítőt és ezzel sűrítjük be a szószt.

Egy botmixer segítségével pürésítjük a szószt, végül szűrjük át, hogy a magokat és a nagyobb darabokat kiszűrjük belőle. Desszertekhez, fagyihoz és húsokhoz is kiváló.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 7 hónapja és 17 napja

Imádom az epret. Bármilyen mennyiséget meg tudok enni belőle.

válasz erre

mokus84

7 éve, 7 hónapja és 17 napja

Picit kevesebb cukorral jobb lehet, az eper alapból édes.

válasz erre

Enci

7 éve, 7 hónapja és 17 napja

Sütikhez milyen jó ez.

válasz erre