Végre már itthon is kapható igazi hazai eper, ráadásul sok helyen magunk is leszedhetjük a gyümölcsöt, amiből nem csak finom süteményeket készíthetünk, hanem ízletes házi lekvárt, dzsemet.
Hozzávalók:
1 kg eper
fél kg cukor
Elkészítés:
Az epret alaposan mossuk meg, minden földdarabot szedjünk le róla. Ezt követően egy nagyobb lábosba tesszük és elkezdjük főzni közepes lángon. Egy villával vagy krumplinyomóval picit megtörjük. A felforralástól számítva körülbelül 20 percig főzzük és néha megkavarjuk. Ezután mehet bele a cukor, majd ismét felforraljuk és ismét 20 percig főzzük.
Ha szépen elfőtt minden, akkor még melegen üvegekbe tesszük és jól lezárva dunsztba tesszük. Ha valaki nem kedveli az eper magját, akkor érdemes leszűrni a dzsemet még az üvegekbe töltés előtt.