Házi diétás babapiskóta

Mariann , 2018. április 21.
Manapság szinte minden klasszikus süteményt el lehet készíteni egészségesebb formában. Mai receptünk egy diétás babapiskóta, amit könnyedén el lehet készíteni és a gyerekek is imádni fogják majd.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 45 g zabpehelyliszt
 15 g tönköly finomliszt
 50 g nyírfacukor
 1 csipet só
 5 db tojás
 1 kiskanál vaníliaesszencia

Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük nagyon habosra a cukorral, míg a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük egészen habosra. Kis adagokban óvatosan keverjük a sárgához a felvert habot, majd szitáljuk bele a lisztet és adjuk hozzá a vaníliát.

A kész krémet tegyük egy habzsákba és egy sütőpapírral kibélelt tepsire egyforma babapiskótákat nyomunk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük a piskótákat.
 
3 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #3 • 4 hónapja, 1 hete

Jó ez a diétás változat.

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nagyon jó.

mokus84 • Überbrutál #1 • 4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Sosem csináltam még babapiskótát, pedig tényleg nem nehéz.