7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Házi diétás babapiskóta

2018. április 21.
8.4921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Manapság szinte minden klasszikus süteményt el lehet készíteni egészségesebb formában. Mai receptünk egy diétás babapiskóta, amit könnyedén el lehet készíteni és a gyerekek is imádni fogják majd.


Hozzávalók:
45 g zabpehelyliszt
15 g tönköly finomliszt
50 g nyírfacukor
1 csipet só
5 db tojás
1 kiskanál vaníliaesszencia

Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük nagyon habosra a cukorral, míg a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük egészen habosra. Kis adagokban óvatosan keverjük a sárgához a felvert habot, majd szitáljuk bele a lisztet és adjuk hozzá a vaníliát.

A kész krémet tegyük egy habzsákba és egy sütőpapírral kibélelt tepsire egyforma babapiskótákat nyomunk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük a piskótákat.
3 hozzászólás

zitucska

6 éve, 6 hónapja és 4 napja

Jó ez a diétás változat.

válasz erre

EszterSzabadkai

6 éve, 6 hónapja és 5 napja

Nagyon jó. mosolygó smiley

válasz erre

mokus84

6 éve, 6 hónapja és 5 napja

Sosem csináltam még babapiskótát, pedig tényleg nem nehéz.

válasz erre