7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Házi csemegeuborka

2021. június 22.
1.5701
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A nyár leginkább a befőzésről és a fermentálásról szól, ilyenkor tudjuk a friss zöldségeket és gyümölcsöket elrakni télire. Ma megmutatjuk, hogyan tegyél el csemegeuborkát otthon.


Hozzávalók:
2,5 kg apróbb uborka
2,5 l víz
1 kávéskanál borkén
2 dl 20%-os ecet
3 evőkanál só
5 evőkanál cukor
1 db babérlevél üvegenként
10 szem bors üvegenként
10 szem mustármag üvegenként

Elkészítés:
Az uborkákat alaposan mossuk meg, hogy ne maradjon rajtuk szennyeződés. A vízbe tegyük bele a a sót, a cukrot, a borként és az ecetet. A steril üvegek aljába tegyünk 1 db babérlevelet, egész borsot és a mustármagot, majd pakoljuk bele az uborkákat szorosan.

Ezután öntsük le a fűszeres lével úgy, hogy teljesen ellepje az uborkákat. Majd alaposan zárjuk le az üvegeket és kissé rázzuk össze. Tegyük kamrába vagy száraz hűvös helyre és hagyjuk 1-2 hétig állni, addig ne nyúljunk hozzá.
1 hozzászólás

Tekla

3 éve, 23 napja

Eddig csak kovászos ubit csináltam ez is jól hangzik.

válasz erre