Házi CHOCAPIC gabonapehely szelet

Mariann , 2018. április 10.
Nincs időd reggelizni? Sebaj, készíts tápláló gabonapehely szeleteket, amiket bármikor magaddal vihetsz a suliba vagy éppen a munkába. Ráadásul a gyerekek is imádni fogják és egyszerre több adagot is elkészíthetsz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 teáskanál kókuszolaj
 2-3 evőkanál méz
 2 teáskanál agavé szirup
 1 db tojás
 1+2 marék CHOCAPIC gabonapehely
 6 evőkanál mandula
 1 nagy csésze zab és magkeverék
 aszalt áfonya vagy egyéb aszalt gyümölcs

Elkészítés:
Egy maréknyi Chocapikot daráljunk le finom porrá, majd adjuk hozzá a tojást, a mézet, az agávét és az olvasztott olajat. Keverjük össze az összetört mandulát, az aszalt áfonyát (vagy más szárított gyümölcsöt) és a zabpelyhet, mogyorót illetve egyéb magvakat. Ehhez mehetnek a folyékony hozzávalók keveréke. Alaposan dolgozzuk össze az egészet és félúton mehet hozzá még 1-2 marék egész Chocapic.

Egy kisebb téglalap alakú tepsit béleljünk ki sütőpapírral és egyengessük el benne a gabonakeveréket. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük az egészet. Miután kész, összevágjuk tetszés szerinti méretekre a gabonaszeleteket és hagyjuk őket kihűlni.
 
4 hozzászólás

debbie • Pipi #4 • 8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Egyszer próbálkoztam hasonló müzlivel de nekem nagyon csúnyára sikerült.

Sonci • Messiás #3 • 8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ennyire nem vagyok nagy szakács, hogy ilyet csináljak.

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 8 hónapja, 3 hete

Boltit szoktam venni. Pedig ez biztos jobb.

eperjam • Überbrutál #1 • 8 hónapja, 3 hete

Gyerekeknek tényleg nagyon jó.