6 °C
erős felhőzet
2024. április 25., csütörtök
Márk

Házi banánpuding

2018. augusztus 06.
5.4901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron nem csak a fagylalt létezik hideg édesség gyanánt, hanem akár készíthetünk isteni finom házi banánpudingot is, amit érdemes poharakban tálalni egy kis extra feltéttel. Nagyon könnyű elkészíteni és tényleg finom.


Hozzávalók:
600 ml tej
90 g cukor
1 db vaníliarúd
20 g kukoricakeményítő
6 db tojássárgája
3 db banán

Elkészítés:
Első lépésként a tejet és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a tojássárgákat. Jól elkeverjük, majd feltesszük főzni. Lassú tűzön főzzük és folyamatosan kevergessük, amíg teljesen besűrűsödik. Közben a banánokat egy botmixerrel pürésítsük.

Ha a krém besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni. Majd csak ez után keverjük bele a pépes banánt. Végül poharakba töltjük, amiket érdemes egy kis babapiskótával, csokiöntettel vagy tejszínhabbal díszíteni. Jól behűtve fogyasszuk.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 2 hónapja és 16 napja

Uhh de jó

válasz erre