Hozzávalók:
600 ml tej
90 g cukor
1 db vaníliarúd
20 g kukoricakeményítő
6 db tojássárgája
3 db banán
Elkészítés:
Első lépésként a tejet és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a tojássárgákat. Jól elkeverjük, majd feltesszük főzni. Lassú tűzön főzzük és folyamatosan kevergessük, amíg teljesen besűrűsödik. Közben a banánokat egy botmixerrel pürésítsük.
Ha a krém besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni. Majd csak ez után keverjük bele a pépes banánt. Végül poharakba töltjük, amiket érdemes egy kis babapiskótával, csokiöntettel vagy tejszínhabbal díszíteni. Jól behűtve fogyasszuk.