2018. augusztus 17., péntek • Jácint

Házi banánpuding

Mariann , 2018. augusztus 06.
Nyáron nem csak a fagylalt létezik hideg édesség gyanánt, hanem akár készíthetünk isteni finom házi banánpudingot is, amit érdemes poharakban tálalni egy kis extra feltéttel. Nagyon könnyű elkészíteni és tényleg finom.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 600 ml tej
 90 g cukor
 1 db vaníliarúd
 20 g kukoricakeményítő
 6 db tojássárgája
 3 db banán

Elkészítés:
Első lépésként a tejet és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a tojássárgákat. Jól elkeverjük, majd feltesszük főzni. Lassú tűzön főzzük és folyamatosan kevergessük, amíg teljesen besűrűsödik. Közben a banánokat egy botmixerrel pürésítsük.

Ha a krém besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni. Majd csak ez után keverjük bele a pépes banánt. Végül poharakba töltjük, amiket érdemes egy kis babapiskótával, csokiöntettel vagy tejszínhabbal díszíteni. Jól behűtve fogyasszuk.
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 1 hete és 3 napja

Uhh de jó