2019. március 22., péntek • Beáta, Izolda

Házi banánpuding

Mariann , 2018. augusztus 06.
Nyáron nem csak a fagylalt létezik hideg édesség gyanánt, hanem akár készíthetünk isteni finom házi banánpudingot is, amit érdemes poharakban tálalni egy kis extra feltéttel. Nagyon könnyű elkészíteni és tényleg finom.


Hozzávalók:
 600 ml tej
 90 g cukor
 1 db vaníliarúd
 20 g kukoricakeményítő
 6 db tojássárgája
 3 db banán

Elkészítés:
Első lépésként a tejet és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a tojássárgákat. Jól elkeverjük, majd feltesszük főzni. Lassú tűzön főzzük és folyamatosan kevergessük, amíg teljesen besűrűsödik. Közben a banánokat egy botmixerrel pürésítsük.

Ha a krém besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni. Majd csak ez után keverjük bele a pépes banánt. Végül poharakba töltjük, amiket érdemes egy kis babapiskótával, csokiöntettel vagy tejszínhabbal díszíteni. Jól behűtve fogyasszuk.
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 8 hónapja, 4 napja

Uhh de jó