Házi banán chips

Mariann , 2018. július 13.
A nasizás általában azzal jár, hogy édességet eszünk. Ha azonban egészséges falatokat készítünk, akkor nem kell aggódni, hogy tévénézés közben el fogunk hízni. Ilyen finomság például a banán chips, amit a gyerekek is szeretni fognak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 db banán
 1 db citrom
 ízlés szerint fahéj

Elkészítés:
Szeleteld fel a megpucolt banánokat körülbelül fél centi vastagon, lehetőleg egyformára. Ezután tedd őket szép sorjában egy sütőpapírral kibélelt tepsire és locsold meg őket citromlével. Előmelegített sütőben 50-60 fokon 2-3 órán keresztül sütjük. Félidőben forgassuk meg.

Ha már kezdenek aranybarnák lenni, akkor vegyük őket ki a sütőből és hagyjuk a tepsin teljesen kihűlni. Ha túl sokáig sütjük őket, akkor nem ropogósak lesznek, hanem rágósak. A kihűlt banán chipseket érdemes meghinteni egy kis fahéjjal.
 
2 hozzászólás

Enci • Überbrutál #2 • 2 napja és 12 órája

Jó sokáig kell sütni őket.

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 2 napja és 19 órája

Még sose csináltam házilag pedig tök könnyű.