Házi bagett

Mariann , 2018. június 30.
Mai receptünkben eláruljuk, hogyan készíthetsz isteni finom, kívül ropogós, belül puha házi bagettet. Nem kell hozzá túl sok minden, csupán némi türelem, hiszen a kenyérhez mindig elég idő kell.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g liszt
 3 dl víz
 25 g élesztő (friss)
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál só

Elkészítés:
A kéz meleg vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk állni 10-15 percet, amíg felfut az élesztő. Közben a lisztet szitáljuk át és keverjük bele a sót. Ezután adagonként beleöntjük a felfutott élesztőt és elkezdjük összekeverni. Ha már majdnem összeállt, akkor kiborítjuk egy deszkára és 8 perc alatt készre gyúrjuk a tésztát.

Letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután két felé osztjuk a tésztát, kinyomkodjuk belőle a levegőt és elkezdjük felhajtogatni úgy, hogy közben a tésztát összecsipkedjük. Hosszú hurka alakot készítünk. Rátesszük egy tepsire, majd hagyjuk ismét kelni 30 percig. Ezután bevagdossuk a tetejét, meglocsoljuk pici vízzel és előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
 
1 hozzászólás

debbie • Pipi #1 • 2 hete és 4 napja

Fuuu megpróbálkozom vele.