2 °Cborús égbolt
2020. november 28., szombat • Stefánia

Házi aszalt paradicsom

Mariann , 2020. július 17.
A házi aszalt paradicsom egy sokféle képen felhasználható alapanyag, amit önmagában is fogyaszthatunk, de szendvicsekbe is jó és tésztaételekhez is tökéletes.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg koktélparadicsom
 6 gerezd fokhagyma
 4 teáskanál szárított oregánó
 500 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
Az alaposan megmosott és megszárított paradicsomokat félbe vágjuk és egy tepsire tesszük őket a vágott felükkel felfelé. A sütőt 120 fokra melegítjük és négy órán keresztül szárítjuk a paradicsomokat. Ha már a nedvességük nagy részét elveszítették, akkor kivesszük őket és hagyjuk teljesen kihűlni.

Steril üvegekbe tesszük őket, beleszórunk összevágott fokhagymát és oregánót, majd felöntjük őket olajjal. Jól lezárjuk és hűtőben 2-3 hétig is elállnak.
 
nincs még hozzászólás