2019. december 14., szombat • Szilárda

Hawaii csirkemell salátaágyon

Mariann , 2013. november 14.
Az alábbi receptet gyorsan és könnyen elkészíthetjük, így egy nehéz nap után is egy laktató és ízletes ételt varázsolhatunk asztalunkra.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 szelet filézett csirkemell
 ananászkarika
 szeletelt sajt
 só, bors
 oregánó
 jégsaláta
 paradicsom
 kaliforniai paprika
 kígyóuborka
 újhagyma vagy póréhagyma
 pár szem olivabogyó
 retek
 1 citrom leve
 olivaolaj

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk a szeleteket. Kevés olivaolajban megsütjük a csirkemell szeleteket, és tűzálló tálba pakoljuk őket.
Az ananász karikákat ráhelyezzük a sült húsokra, valamint 1-1 szelet sajttal borítjuk be a szeleteket. A sajtra szórjunk egy kevés oregánó fűszert, hogy pikánsabb ízt kapjunk.

Egy alufóliával lefedjük a tálat és 180°C-on körülbelül 20-25 percig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Az utolsó 5 percben az alufóliát levesszük, hogy a sajt rá tudjon pirulni az ananászkarikákra.

Amíg a húsok sülnek, készítsük el a salátát. Vágjuk össze a hozzávalókat egy nagy tálban, keverjük őket össze. És jöhet az öntet rá, ami megbolondítja majd az ízlelő bimbóinkat!
Egy citrom levét, másfélszer annyi olívaolajjal összekeverünk és már kész is az öntetünk, melyet salátánkra öntünk.

Tálalás:
Egy tányérra szedünk a salátánkból, majd ráhelyezünk egy szelet csirkemellet. Bon appetit!
 
6 hozzászólás

bea74 • Pipi #6 • 6 éve, 6 hónapja és 10 napja

Nagyon guszta!

Réka • Csirke #5 • 6 éve, 7 hónapja és 6 napja

Ma ettem hasonlót, nagyon finom csak ajánlani tudom

Sandy • Messiás #4 • 6 éve, 7 hónapja és 8 napja

Ez nyamiiiiii!!!

marco • Hiperaktív #3 • 6 éve, 7 hónapja és 9 napja

Ananászt nagyon nem szeretem, a többi jöhet!

Gizus • Überbrutál #2 • 6 éve, 7 hónapja és 9 napja

jól néz ki, ananásszal még nem csináltam, paradicsommal szoktam hasonlóan

csillucs • Nagymester #1 • 6 éve, 7 hónapja és 9 napja

de jól hangzik ezt megcsinálom tuti