2019. november 14., csütörtök • Aliz

Hasselback burgonya

Mariann , 2019. november 09.
Ha már unod a sült krumplit és a burgonyapürét, akkor készíts isteni finom és pofon egyszerű hasselback burgonyát, melyet saját ízlésünk szerint rengeteg féle képen el lehet készíteni. Vacsorára is tökéletes, de köretnek is kiváló.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db burgonya
 1 evőkanál vaj
 2 evőkanál olívaolaj
 só, bors ízlés szerint
 1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:
Amennyiben új burgonyát használunk, elég csak megmosni és megsikálni. Ezt követően a burgonyát egészen vékonyan bevagdossuk. Érdemes két fakanál közé fogni a burgonyákat, így biztosan nem fogjuk átvágni őket. Közben a vajat olvasszuk meg és keverjük hozzá a vajat, a sót, a borsot és a fokhagymát. Ízlés szerint lehet még más fűszereket, például rozmaringot belekeverni.

Ezzel alaposan meglocsoljuk a burgonyákat és a szeletek között is. Végül tepsire tesszük őket és előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül egy órán keresztül sütjük. Lehet még sajtot reszelni rá vagy baconnel megszórni.
 
2 hozzászólás

mokus84 • Überbrutál #2 • 3 napja és 13 órája

Kipróbáltam ma és nagyon finom lett. Mondjuk én csak sima sült krumpli fűszerkeveréket használtam hozzá.

Carrie • Megszállott #1 • 4 napja és 13 órája

Ezt már máshol is láttam és egy ideje már tervezem h megcsinálom. Nagyon jó.