2019. szeptember 15., vasárnap • Enikő, Melitta

Három sajtos öntet

Mariann , 2019. augusztus 25.
Mai receptünk egy szuper öntet vagy mártogatós, amit könnyedén elkészíthetsz és nem csak tésztákra vagy húsokra használhatod, hanem akár chipshez és zöldségekhez mártogatósként. A sajtot mindenki szereti, így ez egy jó ötlet.


Hozzávalók:
 2 evőkanál olaj
 1 evőkanál liszt
 2 dl húslevesalaplé
 1 dl tejszín
 100 g márványsajt
 30 g reszelt parmezán
 100 g ricotta
 80 g durvára vágott dió
 só, fehér bors
 snidling

Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a diót és a lisztet. Piratsuk meg őket és után öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel és csak ez után öntsük bele a tejszínt is. Sóval, borssal ízesítsünk és főzzük 10 percig az egészet.

Ezt követően először a márványsajtot morzsoljuk bele, ha az már kezd felolvadni, akkor mehet bele a többi sajt is. Kevergessük meg néha és ha már minden sajt felolvadt, akkor vegyük le a tűzhelyről és friss sndlinget keverjünk még bele.
 
nincs még hozzászólás