Harcsapaprikás túrós csuszával

Mariann , 2013. december 26.
Személy szerint nekem ez az egyik kedvenc halas ételem, a harcsahús puha és omlós, a túrós csusza pedig enyhén ropogós, ez a kettő együtt egyszerűen orgazmus az érzékeinknek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 70 dkg afrikai harcsa
 1 db paradicsom
 1 db paprika
 1 db vöröshagyma
 1 pohár tejföl
 1 teáskanál liszt
 só, ételízesítő
 majoránna
 pirospaprika
 olívaolaj
 víz
 csuszatészta
 250 g túró
 2,5 dl tejföl

Elkészítés:
A harcsát közepes kockákra vágjuk, a vöröshagymát apróra, a paradicsomot és a paprikát felaprítjuk. Egy edénybe olajat teszünk és beleöntjük a vöröshagymát is, majd elkezdjük párolni. Közben a paprikát és a paradicsomot is beledobáljuk és együtt pároljuk őket.

Ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük, ha kell, akkor pótoljuk közben a vizet. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és állandó keverés mellett, hogy ne legyen csomós, a pörköltalaphoz öntjük. Felforraljuk az alapot és hozzáadjuk a feldarabolt harcsát. Lassú tűzön körülbelül 10 percig főzzük. Kevergetni nem szabad, csak néha megrázogatni, különben szétesik a harcsa.

Míg fő a harcsa, addig főzzük ki bő, sós vízben a tésztát. Ha kész, akkor hideg vízzel leöblítjük, és egy kevés olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. Egy tálba rakjuk, majd 180 fokos sütőben megpirítjuk a tetejét.

A harcsapaprikást és a túrós csuszát együtt tálaljuk, valamint kínáljunk hozzá csemegeuborkát vagy tejfölt.
 
7 hozzászólás

eszjudit • Kiscsibe #7 • 5 éve, 9 hónapja és 6 napja

Imádom

mokus84 • Überbrutál #6 • 5 éve, 9 hónapja és 7 napja

Jaj de nagyon nem szeretem...

becky • Messiás #5 • 5 éve, 9 hónapja és 7 napja

Imádom. Meg lehet vele venni, annyira!

Sonci • Messiás #4 • 5 éve, 9 hónapja és 7 napja

Nyami!

krisztike • Überbrutál #3 • 5 éve, 9 hónapja és 7 napja

Nagyon finom étel, szeretem. Egy hortobágyi palacsinta utána és kész a kánaán!

Natasha • Überbrutál #2 • 5 éve, 9 hónapja és 7 napja

én még nem ettem ilyet soha, de nagyon jól hangzik és nem is túl bonyolult

Enci • Überbrutál #1 • 5 éve, 9 hónapja és 7 napja

hmmm de szeretem

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.