6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Hamarosan jön az 5. Kürtőskalács fesztivál

2017. szeptember 24.
5.9081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Immáron ötödik alkalommal rendezik meg az ősz egyik legédesebb fesztiválját, mely idén új helyre költözik, a hangulatos budai Gesztenyés-kertbe.

Wossala Rozina lesz a Kürtős Kaland idei háziasszonya, aki különleges meglepetésekkel is készül.

Október 13-15. között biztosan illatozni fog a rengeteg kürtőskalácstól a budai Gesztenyés-kert, hiszen egy ínycsiklandozó gasztronómiai eseménynek ad majd otthont. Idén közel 25 standon sülnek majd a különböző hagyományos ízesítésű kalácsok, valamint a glutén- és laktózmentes finomságok. Három új különleges ízben is meg lehet majd kóstolni az ételt: Crunchy epres, vadáfonyás és cappucinos ízekben.

Wossala Rozina, az idei jótékonysági közös sütés háziasszonya elmondta:

A hagyományokhoz való kötődés mellett az újítások szerelmese is vagyok, ami szintén a Fesztivál kulcseleme. Folyamatosan új, meglepő ízek és formák tűnnek fel az évek során, ami nagyon izgalmas. Mint a szombati jótékonysági Kürtős Kaland háziasszonya, azt találtam ki, hogy fejlesszük kicsit tovább az egyszerre sütés örömét, így idén magát a tésztát is a csapatok állítják majd össze. Sőt mindenkinek hoznia kell egy plusz hozzávalót, amit beledolgozhat a tésztába, de akár szórásként is használhat, lényeg, hogy harmonikus legyen a végeredmény.

A fesztiválon kialakításra kerül majd egy Rendelj és Pihenj stand is, ahol mindenki nyugodt körülmények között várhatja meg, míg elkészül a kürtőskalácsa, amiről egy SMS értesítést fog kapni. Így nem kell sorban állva várakozni, hogy kész legyen az édesség.