Hozzávalók:
400 g vörösbab
400 g fehérbab
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
150 g csípős kolbász
2 evőkanál zsír
2 dl paradicsomlé
1 dl vörösbor
1 teáskanál só
2 evőkanál tejföl
fél teáskanál őrölt bors
1 db csili
Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe tegyük bele a zsírt és a karikára vágott kolbászt, majd kezdjük el sütni. Ha jól kisült a kolbász, akkor mehet bele az apróra vágott hagyma, csili és pároljuk meg. Ezután a fokhagymát is vágjuk össze, majd ezt is pároljuk össze a többi hozzávalóval. Ha ezzel is megvagyunk, akkor mehet bele a bor, a paradicsomlé valamint a só és a bors.
5 percig főzzük fedő alatt, hogy az alkohol elpárologjon. Végül tegyük bele a konzerv babokat is és 25-30 perc alatt készre főzzük az egészet. A legvégén keverjük hozzá a tejfölt.