Hagymás uborkasaláta

Mariann , 2018. augusztus 03.
Nyáron a nehéz köretek helyett jobban szeretünk hideg salátákat fogyasztani a húsokhoz. Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető uborkasaláta, melyet egy kis lila hagymával dobunk fel.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g kígyóuborka
 125 g lila hagyma
 75 ml víz
 fél csokor kapor
 50 ml ecet
 15 g só
 75 g cukor

Elkészítés:
Az uborkát alaposan mossuk meg, majd vagy reszeljük le, vagy szeleteljük fel. A hagymát szintén szeleteljük fel és szedjük szálaira. Tegyük egy tálba őket és keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze a többi hozzávalót, a kaprot pedig vágjuk apróra. Öntsük az egészet az uborkás hagymára és hagyjuk állni a hűtőben néhány órát.

Végül leszűrve tálalhatjuk.
 
1 hozzászólás

Natasha • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Tejfölös uborkasali a legfinomabb.