2018. szeptember 21., péntek • Máté, Mirella

Hagymás nokedli

Mariann , 2018. március 02.
Dobd fel a sima nokedlit egy kis hagymával. Pikk-pakk el lehet készíteni és sokkal jobb ízt fog adni bármilyen pörkölthöz. Érdemes mindenkinek kipróbálnia ha már egy kis nokedlit készít a hétvégén.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 db hagyma
 2-3 evőkanál olaj
 
 pici pirospaprika
 3 tojás
 1 kiskanál zsír
 liszt

Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg év vágjuk őket vékony karikákra. Egy serpenyőbe dobjuk őket bele az olajjal és kezdjük el megpárolni. Ha már kezdenek megfonnyadni, adjunk hozzá sót. Közben készítsük el a nokedlit. Ehhez egy tálba tegyünk lisztet, a tojásokat és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy galuska tésztát kapjunk.

Lobogó, sós forró vízbe szaggassuk bele a galuskát és főzzük meg. A leszűrt galuskát adjuk a hagymás alaphoz és szórjuk meg ízlés szerint pirospaprikával.
 
2 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #2 • 7 hónapja, 6 napja

Kipróbálom. Így még nem csináltam soha galuskát.

Enci • Überbrutál #1 • 7 hónapja, 6 napja

Már készítettem ilyet bár pirospaprikát nem tettem bele. Úgy is jó.