0 ℃Tiszta idő
2020. március 31., kedd • Árpád

Hagymás bab

Mariann , 2020. március 16.
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető egytálétel, amit a híres Bud Spencer is kedvelt és többször fogyasztott filmjeiben. Egy kis hazai szalonnával igazán ízletes ételt dobhatsz össze a hétköznapokon is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 evőkanál olaj
 150 g húsos kolozsvári szalonna
 500 g vöröshagyma
 só, bors
 2 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál sűrített paradicsom
 700 g konzerv fehérbab
 0,5 l víz

Elkészítés:
A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, majd egy serpenyőben süssük meg. Ha megsült, akkor szedjük ki és tegyük félre, a visszamaradt zsíron kezdjük el párolni az összevágott hagymát. Ha már kezd összeesni, akkor adjuk hozzá a sót, borsot, valamint az összevágott fokhagymát. Összekeverjük és beletesszük a sűrített paradicsomot, valamint a leszűrt babot.

Ismét keverünk rajta, majd végül a sült szalonnát is beletesszük. Mehet bele a víz is és közepes lángon addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik a hagymás bab. Utána már csak tálalni kell.
 
nincs még hozzászólás