Gyömbéres-limeos grill csirkeszárny

Mariann , 2019. június 24.
Mai receptünk egy üde, fűszeres grill csirkeszárny, amit érdemes lesz ezen a nyáron elkészíteni valamelyik grillpartin. A csirkeszárnyaknál nagyon figyelni kell, hogy ne nagy hőben süssük meg őket, különben kívül nagyon megsülnek, belül pedig nyers marad.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 700 g csirkeszárny
 3 db lime
 0,5 dl olaj
 só, bors
 kisebb darab gyömbér

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat mossuk meg. Az olajat keverjük el a limeok levével, valamint a sóval, borssal és a lereszelt gyömbérrel. Akik szeretik a csípőset, azok tehetnek pele egy kevés chillit is. Jól összekeverjük és beleforgatjuk a pácba a csirkeszárnyakat. Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Végül grillen vagy serpenyőben közepes lángon süssük mega szárnyakat, időnként forgassuk meg őket. Salátával, rizzsel vagy grillezett krumplival tálaljuk.
 
nincs még hozzászólás