12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Grillkolbász hagymás szósszal

2014. június 30.
2.1361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nem túl könnyű, nyári étel. A jó időben mindenki szeret grillezni, azonban ha rossz az idő, akkor sem kell lemondani a finom ízekről, így ez a recept pont jó a hűvösebb nyári napokra.


Hozzávalók:
8 db grillkolbász
olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
kakukkfű
1 evőkanál cukor
1 dl vörösbor
só, bors

Elkészítés:
A kolbászokat grillen vagy egy serpenyőben, kevés olajon megpirítunk, majd egy tányérra kiszedve félrerakjuk. Ezután a vöröshagymát vágjuk vékony karikákra és tegyük az olajba. Adjunk hozzá 1 ág kakukkfüvet és pirítsuk 10 percig.

Ezután hozzáadjuk a kolbászokat a hagymához és nagy lángon forraljuk. Közben hozzáadjuk a vörösbort és a cukrot is. Sózzuk, borsozzuk. Ha már elpárolgott a vörösbor, akkor tálalhatjuk is.
5 hozzászólás

kpal

10 éve, 7 hónapja és 2 napja

Nyáron az ilyet nem szabd kihagyni ,majd télen kicsit oda figyelni a súlyra .

válasz erre

Enci

10 éve, 7 hónapja és 2 napja

Egyetértek Cynthiaval, nekem is zsíros lenne.

válasz erre

Cynthia

10 éve, 7 hónapja és 2 napja

Húúú nekem nagyon zsíros...wtf smiley

válasz erre

Edit90

10 éve, 7 hónapja és 2 napja

Elég komoly kalóriabombának néz ki!röhögő smiley

válasz erre

Bogyó

10 éve, 7 hónapja és 2 napja

Nem vagyok egy nagy kolbaszos, de ez jol nez ki. mosolygó smiley

válasz erre