7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Grillezett pisztráng

2018. augusztus 29.
15.0281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron sokan szeretnek halat fogyasztani, hiszen a parti árusoknál is kapható. De ha sikerül szerezni friss árút, akkor akár magunk is elkészíthetjük a halat, például az alábbi módon.


Hozzávalók:
400 g pisztráng
1 csokor petrezselyem
1 db citrom
2 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A halakat alaposan mossuk meg, majd töröljük őket szárazra. Ezután egy éles késsel a halak mindkét oldalát bevagdossuk, de ne túl mélyen. Kenjük meg őket olajjal és szórjuk meg sóval, valamint frissen őrölt borssal. A belsejükbe tegyünk citromkarikákat és petrezselymet.

Grillen oldalanként körülbelül 5-8 perc alatt megsütjük őket. Finomak és omlósak lesznek.
3 hozzászólás

Lili

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Jajj de csúnyák! meglepett smiley röhögő smiley

válasz erre

Sonci

6 éve, 1 hónapja és 15 napja

Guszta tud lenni, csak a szálkák miatt nem szeretem így a halat.

válasz erre

Linda

6 éve, 1 hónapja és 15 napja

Ezt néhány helyen nagyon jól csinálják.

válasz erre