Grillezett kacsamell

Mariann , 2019. május 16.
A grillszezon elkezdődött, így ismét mutatunk egy nagyon ízletes ételt, amit grillen is elkészíthetünk. A kacsamellel nagyon óvatosan kell bánni, hiszen képes arra, hogy könnyen kiszáradjon.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db kacsamell
 kiskanál friss gyömbér
 2 evőkanál száraz sherry
 2 evőkanál szójaszósz
 1 kiskanál cayenne bors
 só, bors ízlés szerint
 2 teáskanál balzsamecet
 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A fűszereket, az olajat és a szószokat tegyük egy tálba és keverjük össze. A húsok bőrös felületét vagdossuk be de csak annyira, hogy a húshoz ne érjünk. Ezután pácoljuk be a húsokat és hagyjuk őket akár egy éjszakán át pácolódni, így biztosan jó fűszeresek lesznek.

A kacsamelleket először bőrükkel lefelé kezdjük el sütni, körülbelül 10 percig, attól függően, hogy mennyire forró a grill, majd megfordítjuk őket és 5-6 percig sütjük még. Ha szeretjük egy kicsit véresebben, rózsaszínesen, akkor nem muszáj ennyi ideig sütni őket.
 
1 hozzászólás

kalifa • Hiperaktív #1 • 2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ohh kacsamellet soha nem grilleztem még.