Mai receptünk egy finom köret, amit a nyáron során érdemes elkészíteni. A grillezett édesburgonya önmagában is nagyon finom, egy kis szósszal, de húsokhoz is elkészíthetjük, vagy akár salátákhoz is keverhetjük.
Hozzávalók:
4 db közepes édesburgonya
3 evőkanál olívaolaj
3 teáskanál vaj
2 teáskanál méz
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát alaposan mossuk meg és ha szükséges, akkor pucoljuk meg. Ezután körülbelül fél cm vastagon felkarikázzuk, de ízlés szerint hasábokra is vághatjuk. Egy nagyobb tálban keverjük össze az olajat, az olvasztott bajat, a mézet és a fűszereket, majd ebben forgassuk meg a burgonyákat.
Ezután grillen süssük meg őket, 15-20 perc alatt, folyamatosan forgassuk őket, nehogy megégjenek. Természetesen sütőben is elkészíthetjük.