Mai receptünk ismét egy szuper grill étel, amit akár a konyhában is elkészíthetünk, ha éppen nincs grillezésre alkamas helyünk vagy ha túl rossz kint az idő. A fokhagymás pácban érlelt csirkeszárnyak isteni ízűek, és megfelelően sütve, omlósak lesznek.
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
0,5 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál zöldfűszer
fél citrom
1 teáskanál méz
só, bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat szedjük részekre, hogy még könnyebb legyen megsütni őket. Az olívaolajat keverjük el a sóval, borssal, a citrom levével és reszelt héjjával, a zúzott fokhagymával, a mézzel valamint a zöldfűszer keverékkel. Ebbe a pácba forgassuk bele a csirkeszárny részeket. Ezután tegyük az egészet hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. Érdemes egy éjszakára betenni a hűtőbe.
Végül nem túl forró grillen megsütjük a szárnyak minden oldalát. Többször forgassuk meg a szárnyakat, hogy minden oldalon megfeleően megsüljön.