Grillezett csirkemáj

Mariann , 2019. június 23.
Mai receptünk is ismét egy nagyszerű grillétel, amit érdemes lesz a nyár folyamán elkészítenünk. A máj nagyon egészséges étel, ha tehetjük, akkor fogyasszunk belőle minél többet. Tálaljuk salátával vagy egy kis grillezett burgonyával.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g csirkemáj
 4 evőkanál olaj
 4 gerezd fokhagyma
 fél csokor petrezselyem
 só, bors

Elkészítés:
A májat tisztítsuk meg ha szükséges, majd vágjuk azonos nagyságúakra, így biztosan egyszerre fognak megsülni. Az olajat keverjük el a borssal, a zúzott fokhagymákkal és az apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a pácba keverjük bele a májdarabokat és hagyjuk pihenni 10-15 percet. Addig a nyársakat áztassuk be vízbe. Ezután húzzuk nyársra a májakat, tehetünk melléjük krumplit vagy hagymát is.

Körülbelül 15 perc alatt megsülnek a nyársak, akkor jó, ha belül már nem véresek. Végül szórjuk meg sóval a kész májakat. Ha előbb szórjuk meg őket sóval, akkor megkeményednek.
 
1 hozzászólás

Minoni • Polihisztor #1 • 4 hónapja,

Sosem grilleztem még májat.