13 °Cszórványos felhőzet
2020. szeptember 30., szerda • Jeromos

Grillezett balzsamecetes gomba

Mariann , 2020. augusztus 04.
Ha grillezésről van szó, akkor nem szabad megfeledkezni a fantasztikus zöldségekről sem. Ilyen például a gomba is, amit ha jól bepácolunk és grillen elkészítünk, nagyon finom étel lesz belőle.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g grillezni való gomba
 4-5 evőkanál balzsamecet
 2 evőkanál szójaszósz
 2 gerezd fokhagyma
 bors
 kevés friss petrezselyem

Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre, hogy a nyársra könnyen fel lehessen szúrni őket. Egy nagy tálban keverjük össze a balzsamecetet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymákat és a borsot. Forgassuk meg benne a gombaszeleteket és 20 percre tegyük félre. Közben vízben a fa nyársakat is áztassuk be, nehogy elégjenek sütés közben.

A gombákat óvatosan szúrjuk fel a nyársra, majd forró grillen oldalanként 2-3 percig süssük. Végül friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 
nincs még hozzászólás