12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Grillezett ananász

2014. augusztus 02.
5.0691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az ananász azon kívül, hogy édes és finom, rengeteg vitamint is tartalmaz. Nyáron ha grillezünk érdemes egy nagyobb ananászt is grillezni a húsételekhez, mivel nagyon jól passzol például a csirkéhez.


Hozzávalók:
1 db ananász
2-3 evőkanál barna cukor
3 dkg vaj
1 teáskanálnyi fahéj

Elkészítés:
Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk karikákra. Ha valaki nyárson szeretné megcsinálni, az inkább kockákra vágja. A cukrot és a fahéjat keverjük össze, majd adjuk hozzá a megolvasztott vajat.

Kenjünk be a gyümölcsöt a fahéjas szósszal, majd serpenyőben vagy grillen süssük meg mindkét oldalát. Körülbelül 10 perc alatt lesz kész a gyümölcs. Puha lesz, de mégis édes a rajta lévő barna cukor miatt.

Sőt desszertként is fogyaszthatjuk, ilyenkor finom vaníliafagylalttal tálaljuk.
3 hozzászólás

Natasha

10 éve, 5 hónapja és 25 napja

Fagyival nem lehet rossz. mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

10 éve, 5 hónapja és 25 napja

Ezt ki kell próbálnom! *-* isteni íze lehet.

válasz erre

leoni

10 éve, 5 hónapja és 26 napja

Ööööööö... Érdekeeeees... Lehet hogy megkóstolom... Egyszer... röhögő smiley

válasz erre