Grillen készült hamburger

Mariann , 2019. június 06.
Egy szuper grill partiról nem hiányozhat a legfinomabb hozzávaló: a hamburger. Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítsd el a grill party kedvencét, a parázson sült hamburgert.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g kétszer darált marhahús
 4 evőkanál tejföl
 1 kávéskanál mustár
 1 evőkanál ketchup
 só, bors
 4 db hamburger zsemle
 4 szelet sajt
 1 fej lila hagyma
 2 db paradicsom
 1 fej saláta

Elkészítés:
A darált húst tegyük egy tálba, szórjuk meg sóval és borssal. Alaposan összekeverjük és még ízlés szerint hagymaport vagy fokhagymaport is tehetünk a még ízletesebb húspogácsa eléréséhez. Ezután formázzunk 4 db húspogácsát és grillen kezdjük el megsütni őket. Közben a zsemléket vágjuk félbe és azokat is helyezzük a grillre belsejükkel lefelé.

A mustárt, a ketchupot és a tejfölt keverjük össze, ebből lesz a hamburger szósz. Ha megsültek a húspogácsák, akkor rájuk dobjuk a sajtszeleteket is. Amint azok elkezdenek olvadni, tegyük őket a zsemlékbe, kenjük meg a szósszal és mehet rá ízlés szerint a paradicsom, a hagyma és a saláta.
 
nincs még hozzászólás